(video) Ședința Comisiei Juridice, Numiri și Imunități. Deputații din Blocul ACUM nu au fost prezenți

Neînțelegeri la ședința Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, după ce președintele comisiei, Sergiu Litvinenco, spune că aceasta nu a fost organizată regulamentar.

Foto: UNIMEDIA

„La ședința comisiei juridice de astăzi cvorumul a fost asigurat de deputații PSRM și PD. ACUM nu a participat la ședință, întrucât ședința nu a fost convocată regulamentar – conform Regulamentului Parlamentului, ședința se convoacă de președinte sau, în caz de absență a acestuia, de către vicepreședinte. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent.

Regulamentul Parlamentului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei Juridice în cazul moțiunilor de cenzură. Și niciodată în istoria parlamentarismului moldav comisia Juridică nu a dat rapoarte pe moțiuni de cenzură”, a declarat Sergiu Litvinenco.

În cadrul ședinței de astăzi, cei prezenți au adoptat doar un aviz asupra moțiunii de cenzură, întrucât legislația nu prevede ca cei din Comisiei să facă un raport în acest sens.


Pub