Primul cowboy adevărat din reclamele Marlboro a murit la 90 de ani, fără să fi fumat vreodată

Cowboy-ul și filantropul american Robert Norris , cunoscut lumii întregi drept „Marlboro Man” datorită reclamelor producătorului de țigări Marlboro, a murit la vârsta de 90 de ani, scrie CNN.

Foto: KKTV/Gray News

Robert „Bob” Norris a murit la hospice-ul Pikes Peak din Colorado, duminica trecută, 3 noiembrie.

Norris, care nu a fumat niciodată, a fost prezentat în reclame timp de 14 ani. El a abandonat campania publicitară în momentul în care „a simțit că prezintă un exemplu negativ pentru copiii săi”. El are doi fii şi două fiice, 13 nepoţi şi 18 strănepoţi.

Norris s-a născut în Chicago, Illinois, dar a decis de la o vârstă fragedă că vrea să fie cowboy. El a început să crească cai de la vârsta de 18 ani şi s-a mutat în Colorado, pentru a cumpăra o fermă, în anul 1950.

Directorii de publicitate ai ţigărilor Marlboro, care erau iniţial destinate femeilor, încercau să găsească o cale de a le vinde şi bărbaţilor. Compania de publicitate Leo Burnett a venit cu ideea de „Marlboro Man” (Bărbatul Marlboro), un cowboy dur din vestul sălbatic, şi atunci l-a găsit pe Norris.

Bob Norris / Sursa:CNN Edition

Fiul lui Norris, Bobby, a declarat pentru KKTV că directorii de publicitate l-au văzut pe tatăl său într-un ziar, alături de prietenul său şi faimosul actor John Wayne. Bobby a spus: „Au ieşit din maşină, aceşti bărbaţi în costume cu dungi fine, şi au venit la tata şi l-au întrebat. El a spus că era ocupat la acel moment şi le-a propus să revină săptămâna viitoare. Au revenit”.

Fiul lui Norris a precizat că tatăl său l-a îndemnat pe el şi pe fraţii săi să nu se apuce niciodată de fumat.


Pub