Vasile Bolea, contrazis de statutul Comisiei de la Veneția. Aceasta poate aviza legi intrate în vigoare

Comisia de la Veneția, organul consultativ al Consiliului Europei, poate aviza legi deja intrate în vigoare, se arată pe site-ul instituției. Deputatul socialist Vasile Bolea însă declară contrariul și anume că, Comisia de la Veneția examinează doar proiecte de lege.

Foto: Opinion

„Sarcina principală a Comisiei de la Veneția este de a oferi țărilor consultanță juridică sub formă de „opinii juridice” cu privire la proiecte de lege sau legi deja intrate, care îi sunt trimise spre examinare”, se scrie pe site-ul Comisiei, unde sunt specificate sarcinile instituției.

„În cazul în care ne retragem moțiunea de cenzură, proiectul de lege prin asumarea răspunderii devine lege și respectiv, chiar dacă va fi transmis Comisiei de la Veneția pentru a da un aviz, Comisia nu examinează sau nu dă avize pe legi, care au intrat în vigoare”, a declarat Bolea.

Astăzi, Partidul Socialiștilor a respins propunerea Maiei Sandu, prin care se angajează să trimită spre avizare proiectul de lege de modificare a Legii Procuraturii, dacă PSRM își retrage moțiunea.


Pub