(video) O elevă a inventat cum să elimine virtual zonele moarte şi a ridicat un premiu de $25000 pentru asta

Alaina Gassler, o elevă în vârstă de 14 ani care îşi face studiile la şcoala din West Grove, statul Pennsylvania, a inventat o simplă soluţie de „eliminare” a zonelor moarte ale unei maşini folosind un proiector care transmite imaginea mediului ambiant din jurul acesteia pe acele elemente care îl închid din vizor.

Foto: captură video

Noul sistem la care nu s-a gândit nimeni sau cel puţin nici un producător auto nu l-a implementat pe vehicule de serie a luat primul loc la concursul Broadcom MASTERS, iar Alaina a ridicat un premiu în valoare de 25.000 de dolari pentru el!

Proiectul numit „Improving Automobile Safety by Removing Blind Spots” impresionează prin eleganţa şi simplitatea sa. Folosind o imprimantă 3D, fata a creat un sistem prototip care constă dintr-o cameră web și un proiector care transmite imaginea străzii pe montantul frontal în timp real şi uniform, elementul care afectează cel mai des câmpul vizual al unui şofer, făcându-l oarecum transparent. Află mai multe detalii interesante şi vezi cum funcţionează pe AutoBlog.MD


Pub