Bulevardul Ștefan cel Mare va fi supus celei de-a doua faze de expertiză: Vor fi prelevate probe

Astăzi începe faza a doua de expertiză a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, în cadrul căreia vor fi prelevate probe sub formă de casete de asfalt, a declarat Adrian Boldurescu, șeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi începe faza a doua de expertiză a bulevardului Ștefan cel Mare. Prima parte a expertizei, legată de defecțiuni, a fost deja finalizată. Vom avea un disconfort în următoarele zile, dar această procedură trebuia făcută încă în 2017. Cu o întârziere de doi ani de zile noi o facem. Vor fizic extrase probe la noapte, se vor tăia casete de un 1 metru/1,60, până la o adâncime de un metru și jumătate”, a declarat Adrian Boldurescu.

La aproximativ un an după reparația bulevardului Ștefan cel Mare, asfaltul s-a deformat în mai multe zone, în special în zona staţiilor de aşteptare. O expertiză a modului în care a fost renovat bulevardul a fost solicitată de Primăria Chișinău.

Bulevardul Ștefan cel Mare a fost una din șase străzi principale din Chișinău supuse unui program de reparație, finanțat dintr-un împrumut al BERD și BEI, care depășește 20 de milioane de euro.


Pub