„Apărăm Guvernul Maia Sandu! Apărăm justiția!”. Se anunță protest în fața Parlamentului, în timp ce deputații vor dezbate moțiunea de cenzură

Blocul ACUM organizează un protest în fața Parlamentului Republicii Moldova, mâine, la ora 10:00, în momentul când deputații se întrunesc în ședință plenară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, înaintată de Partidul Socialiștilor.

Foto: ACUM/facebook

„Mâine, Parlamentul va pune la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu! Creșterile salariale, reforma justiției vor fi oprite, dacă deputații socialiști și democrați votează demiterea Guvernului! Venim mâine și apărăm Justiția în fața Parlamentului!”, se arată în descrierea evenimentului.

protest / Sursa:ACUM/facebook

UNIMEDIA amintește că Parlamentul se va convoca mâine în ședință plenară, la ora 10:00, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

De menționat că Maia Sandu a propus astăzi să trimită spre avizare Comisiei de la Veneția modificările la Legea Procuraturii, după ce socialiștii își vor retrage moțiunea de cenzură.

Deputatul socialist Vasile Bolea a spus că fracțiunea PSRM nu acceptă propunerea Maiei Sandu.

Unica ieșire din criza politică, creată de Maia Sandu, este să-și retragă proiectul de asumare de răspundere, susține PSRM.

Maia Sandu a mai declarat că își va asuma angajamentul public să nu expedieze lista scurtă de candidați către CSP, înainte de a primi avizul Comisiei de la Veneția asupra acestei legi.


Pub