09:36:17 25.04.2024
Stiri

Un fruntaș al coaliției PSRM – „ACUM” confirmă că președintele Igor Dodon vrea să dea Aeroportul Internațional Chișinău pe mâna RUȘILOR

Economie 11.11.2019 11:18 Vizualizări9073 Autor: Ziarul National
Un fruntaș al coaliției PSRM – „ACUM” confirmă că președintele Igor Dodon vrea să dea Aeroportul Internațional Chișinău pe mâna RUȘILOR deschide.md


Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică Chiril Moţpan, unul dintre liderii PPDA, parte a coaliției de guvernare PSRM – „ACUM”, susține că președintele Igor Dodon urmărește să-și impună controlul asupra Aeroportului Internațional Chișinău, unul dintre obiectivele strategice ale republicii noastre râvnit de Rusia.

În contextul crizei politice de la Chișinău, provocată de partajarea de către componentele coaliției de guvernare a funcției de procuror general, Moțpan a scris pe pagina sa de Facebook că nu pot fi excluse interesele obscure inclusiv ale PSRM „de a prelua sub control instituțiile strategice ale statului, în primul rând Aeroportul Internațional Chișinău, dar și cel de la Mărculești”.

Chiril Moțpan face trimitere la surse confidențiale, potrivit cărora PSRM și-ar dori să controleze și alte instituții-cheie ale statului.

„PSRM și-ar dori să-și mențină controlul asupra Armatei Naționale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și să preia Ministerul de Interne și alte instituții strategice pentru securitatea statului”, a scris Moțpan pe Facebook.

Citește și: Noi DETALII despre interesul miliardarilor RUŞI de a pune mâna pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Preşedintele Dodon ar fi direct implicat în această afacere

De menționat că și deputata Marian Tauber a declara într-un interviu pentru „Europa Liberă” că Igor Dodon ar avea interese financiare ca Aeroportul Internațional Chișinău să ajungă la ruși. „Dodon are interese personale - aeroportul urma să revină businessmanului Troţenko din Rusia, iar Dodon urma să primească din afacere 100 de milioane de euro”, declara Marina Tauber.

Citește și: R. Moldova, PORTAVION RUSESC în coasta UE și NATO: „Un obiect important, pentru care se dau LUPTE GRELE în această operațiune a serviciilor rusești este Aeroportul de la Chișinău. Jocurile sunt făcute prin intermediul lui Dodon”

Recent presa de la Chișinău și din România au publicat materiale în care se spune că, după preluarea puterii de la Chișinău, în iunie 2019, Igor Dodon și PSRM ar promova interesele Rusiei (ale serviciilor secrete ruse) în preluarea AIC de la investitorul european Nahtaniel Philip Rothschild. Presa rusă a scris că unul miliardarul rus Roman Troţenko vrea AIC, iar rușii ar fi gata să propună proiecte tentate de modernizare a aerogării numai ca acesta să le revină lor. Dorința acestora, potrivit experților în securitate, se explică prin faptul că AIC poate deveni un cap de pod rusesc la frontiera UE și o platformă de control a Ucrainei. În plus, AIC este singura punte de acces a Rusiei în Transnistria după escaladarea, în 2014, a conflictului ruso-ucrainean, când Kievul a blocat accesul Moscovei în Transnistria.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md