05:00:56 19.04.2024
Stiri

Usatîi a DIVULGAT ce urmează să se întâmple marți: „Eu cunosc toate procesele care au loc NOAPTEA... Sunt deja CUMPĂRAȚI 10-12 deputați democrați. Dodon va avea până marți...”

Politică 11.11.2019 11:39 Vizualizări21565 Autor: Ziarul National
Usatîi a DIVULGAT ce urmează să se întâmple marți: „Eu cunosc toate procesele care au loc NOAPTEA... Sunt deja CUMPĂRAȚI 10-12 deputați democrați. Dodon va avea până marți...” Captură


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pretinde că președintele Igor Dodon și-ar fi adjudecat deja 10-12 deputați democrați, în frunte cu Eugen Nechiforciuc, care sunt gata să voteze pentru un Guvern minoritar al socialiștilor. Totuși, socialiștii mai au nevoie de încă 4-5 deputați, iar faptul că moțiunea de cenzură va fi examinată marți nu ar fi deloc întâmplător - și-au luat timp pentru a mai cumpăra voturi, a declarat Usatîi, într-un live pe Facebook.

„Eu cunosc toate procesele care au loc noaptea… Când am spus că o parte dintre deputații PD va părăsi fracțiunea, a ieșit Pavel Filip și a infirmat asta. Totul este adevărat. Scenariul este următorul: Igor Dodon este în așteptare. Poziția lui este mai bună ca cea a Blocului „ACUM”. Dacă e demis Guvernul, atunci Maia Sandu și Andrei Năstase rămân în afara Parlamentului. De PD va depinde totul. O tabără din PD este controlată de Vlad Plahotniuc, iar alta de Pavel Filip. Pentru ca să fie toți împreună, s-au făcut schimbările aceste la conducerea fracțiunii. Deci, este o tabără a lui Pavel Filip și una controlată de Nechiforciuc. Dodon are nevoie de 16 deputați. Acum nu sunt 16, dar 10-12. Așa cum odată Plahotniuc cumpăra deputați, acum acest lucru îl face Dodon”, a acuzat Usatîi.

Potrivit lui, PD are astăzi o șansă unică de a se curăța. „Pot vota toți pentru un Guvern minoritar al socialiștilor sau o parte din deputații PD să nu participe la această nuntă roz. Socialiștii urmează să găsească până marți încă 4-5 deputați și Dodon va avea peste 50 de mandate. În așa caz, „ACUM”, societatea civilă va ieși în stradă. Vom ieși și noi, cei de la „Partidul Nostru”. Deputații democrați care refuză astăzi să răspundă la telefoanele lui Plahotniuc au o șansă unică… Astfel veți începe să primiți apeluri de la toată lumea civilizată. O să vă propună să nu votați pentru demisia Guvernului Sandu. Totuși, dacă veți vota pentru demisia Guvernului Sandu, mai ales că sunteți opoziție, atunci să nu votați pentru Guvernul lui Dodon. Deputații PD ar putea chiar să iasă în stradă, alături de toată republica”, a precizat acesta.

Usatîi anticipează că presa socialiștilor vor începe să insiste că cei care rămân în fracțiunea PD ar fi oamenii lui Plahotniuc, iar cei care au ieșit vor să se „spele” de fostul lider al PD. „Nu băieți, nu mințiți oamenii. Dacă pică Guvernul Sandu, atunci PSRM va mima că vrea să negocieze iarăși cu „ACUM”. Dar socialiștii vor avea deja voturile necesare. Faptul că moțiunea va fi examinată marți și nu luni e pentru că socialiștii mai au nevoie de timp ca să aibă numărul necesar de voturi. Eu au nevoie de timp pentru a cumpăra deputați, dar nu pentru a purta negocieri cu „ACUM” pentru a păstra actualul Guvern”, a mai adăugat Usatîi.

În același timp, politicianul a subliniat că felul în care vrea Maia Sandu să-și impună candidatul la funcția de procuror general este ilegal, însă e convins că aceasta nu face acest lucru pentru ca să se protejeze de unele dosare penale sau pună în aplicare unele scheme, așa cum și-ar dori Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md