(foto) Într-un aeroport din Moscova a fost surprinsă o maşină rară în valoare de peste două millioane de euro

Într-un aeroport din Moscova (Sheremetyevo) a fost surprinsă o maşină rară în valoare de peste două millioane de euro. Imaginile publicate pe o reţea de socializare s-au răspândit foarte rapid, toată lumea întrebându-se cine şi-a permis un astfel de supercar şi cât de curând va încerca drumurile metropolei.

Este vorba despre un Apollo Intensa Emozione (IE), un model de maşină super sport care va exista în doar 10 exemplare. Acum doi ani, atunci când a fost prezentat, îi era anunţat un preţ de start de 2.3 milioane de euro.

Noul Apollo IE este pus de un motor V12 natural aspirat, care are un volum de 6.3 litri şi produce 780 de CP/760 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte, marca Hewland. Chiar dacă este numit hipercar, viteza maximă îi este limitată la 335 de km/h. În schimb, acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 2.7 secunde.

Apollo IE are o caroserie făcută integral din fibră de carbon, iar din acelaşi material este făcut şi construcţia monococă de care sunt fixate ramele, din nou confecţionate din fibră de carbon. Şasiul maşinii cântăreşte doar 105 kilograme, iar greutatea totală este egală cu 1.250 de kilograme.

Prin opțiunile de setare pentru a rula pe circuite acest automobil se aseamănă cu un prototip de curse: sistemul ABS disponibil are 10 regimuri de lucru, ESP-ul tocmai 12, motorul – 3, iar garda la sol poate varia între 60 şi 110 mm.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise