În premieră, un model de electromobil a primit licenţă pentru a activa în parcul de taximetre din New York

Cu siguranţă cunoaşteţi despre renumitul parc de taximetre din metropola americană New York, inclusiv din filme, marea majoritate fiind compusă cândva doar din exemplare Ford Crown Victoria.

Dar mai nou aflaţi că un electromobil şi anume Tesla Model 3 a fost autorizat de autoritățile din New York și în curând se va alătura în rândurile celebrelor taximetre galbene. Astfel, Model 3 a devenit prima maşină electrică care a obținut un loc de muncă în serviciul de transport local.

Vezi neapărat: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

FOTO: businessinsider.com

Reprezentantul comisiei guvernamentale New York City Taxi and Limousine Commission, Allan Fromberg, a declarat pentru Carscoops că mașina electrică americană Tesla Model 3 se află pe lista modelelor care au dreptul să funcționeze în calitate de NYC Taxicab.

Aceasta este prima și până acum singura mașină electrică care primește o licență de taxi în Manhattan şi alte cartiere. Dar în lista modelelor aprobate există şi o mulțime de modele hibride precum: Chevrolet Malibu Hybrid, Chrysler Pacifica Hybrid, Ford Fusion Hybrid, Hyundai Sonata Hybrid, Lexus RX 450h și Lincoln MKZ Hybrid.

În plus față de maşinile cu motorizări hibride, interesant mai este de aflat că mai multe modele Toyota pot funcționa în calitate de taximetre galbene: Avalon, Camry, Prius, Highlander, RAV4 şi Sienna.

Amintim în context că Tesla are în plan de a crea o flotă de taxiuri robotizate care vor călători exclusiv folosind tehnologia de conducere autonomă. Permisiunea de a opera astfel de vehicule va fi obținută oficial anul viitor, însă noua platformă va fi capabilă să lucreze mai bine ca un şofer deja înainte de sfârșitul anului curent!

În detalii vorbind, din 2020 în SUA va apărea un nou serviciu de taxi sau Ride-Sharing, cum îl numesc, care va fi format într-o fază iniţială din cel mult un milion de automobile robotizate cu autopilot de nivel 5! Serviciul va fi administrat de Tesla şi va fi un concurent serios pentru companii gen Uber, Lyft, Waymo, etc.

Vezi şi: Experienţa unui taximetrist care lucrează cu o Tesla Model S. Află ce s-a defectat în cei 400000 de km parcurşi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/