(video) O elevă a inventat cum să elimine virtual zonele moarte şi a ridicat un premiu de $25000 pentru asta

Alaina Gassler, o elevă în vârstă de 14 ani care îşi face studiile la şcoala din West Grove, statul Pennsylvania, a inventat o simplă soluţie de “eliminare” a zonelor moarte ale unei maşini folosind un proiector care transmite imaginea mediului ambiant din jurul acesteia pe acele elemente care îl închid din vizor.

Noul sistem la care nu s-a gândit nimeni sau cel puţin nici un producător auto nu l-a implementat pe vehicule de serie a luat primul loc la concursul Broadcom MASTERS, iar Alaina a ridicat un premiu în valoare de 25.000 de dolari pentru el!

Proiectul numit “Improving Automobile Safety by Removing Blind Spots” impresionează prin eleganţa şi simplitatea sa. Folosind o imprimantă 3D, fata a creat un sistem prototip care constă dintr-o cameră web și un proiector care transmite imaginea străzii pe montantul frontal în timp real şi uniform, elementul care afectează cel mai des câmpul vizual al unui şofer, făcându-l oarecum transparent.

Camera este poziţionată la baza montantului faţă al mașinii, din exterior, și transmite imagini video în timp real pe partea sa interioară, folosind un proiector atașat deasupra scaunului șoferului. Cel mai greu lucru, potrivit elevei, a fost de a proiecta un obiectiv care să permită focusarea unei imagini clare pe un obiect care se află atât de aproape.

Pentru a face imaginea mai clară și să nu îi creeze un disconfort pasagerului din dreapta, montantul folosit în experiment a fost acoperit cu o țesătura specială care reflectă lumina numai în direcția sursei sale. Adică, în direcția șoferului și a proiectorului de deasupra lui.

Drept rezultat, persoana din spatele volanului poate vedea o imagine foarte contrastantă a ceea ce este în spatele montantului A din dreapta, în timp ce pasagerul de lângă va vedea un material decorativ obişnuit!

Sursă: mashable.com

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/