/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu spune adevăratul motiv pentru care Dodon și-ar dori demisia Guvernului

missing
11 noiembrie 2019, ora 20:40

Președintele Igor Dodon își dorește demisia Guvernului, pentru că acesta a arătat rezultate bune chiar din primele luni de activitate, iar Maia Sandu ar deveni un adversar de temut la următorul scrutin prezidențial, dacă va continua munca în fruntea Cabinetului de miniștri. Acesta ar fi adevăratul motiv pentru care PSRM a decis să rupă coaliția cu Blocul ACUM, crede Maia Sandu.  

„Igor Dodon este speriat de faptul că aceste rezultate ale Guvernului vor deveni tot mai multe și vor fi resimțite de toți cetățenii și a hotărât, din acest egoism personal, să ne dea jos acum, doar pentru ca să se protejeze pe sine de procuror și, eventual, de contracandidați la prezidențiale”, a declarat Maia Sandu la postul public de televiziune.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate spune că nu există nicio șansă să fie format un alt Guvern, numit în funcție de PSRM și ACUM, dacă mâine va trece moțiunea de cenzură înaintată de socialiști.

„Nu vedem ce putem să mai discutăm cu ei. Astăzi socialiștii nu-și doresc reforma justiției și poimâine vor vrea? Nu este consecvență și nu este nicio logică aici”, a punctat Sandu.

Întrebată dacă Blocul ACUM ar accepta un Guvern minoritar, până la alegerile prezidențiale, astfel încât alegerile parlamentarele anticipate să fie organizate odată cu prezidențialele, Maia Sandu a exclus această opțiune.

„Asta ar fi o formă deschisă de capturare a instituțiilor statului, de păstrare a schemelor pe care noi am început să le blocăm. Ar însemna mai mulți pași înapoi și izolare internațională”, a argumentat Mai Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram