/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un deputat ACUM spune că numărul transfugilor de la PDM ar fi crescut până la 15: „S-au dus munci profilactice cu ei”

missing
11 noiembrie 2019, ora 21:19

Blocul ACUM are informații potrivit cărora 15 deputați democrați ar fi gata să voteze mâine pentru demisia Guvernului Sandu, în schimbul unei viitoare coaliții PSRM-PDM și numirea unui nou Cabinet de miniștri.

Deputatul ACUM, Mihai Popșoi susține că PSRM duce tratative cu democrații de mai mult timp și ar fi reușit să convingă deja vreo 15 deputați din fracțiunea PDM.

Din informațiile pe care le avem noi, un număr de 10, sau chiar 15 deputați PD ar fi dispuși să voteze demiterea Guvernului, evident în condiția în care se resetează ulterior alianța și se formează o coaliție cu acești transfugi, pentru ca ei să beneficieze cumva. Vă dați seama că nu au cum să dea jos Guvernul, să meargă în anticipate și să-și piardă mandatele.

Noi am primit semnale de ceva vreme doar că nu le-am dat importanță. Eram ocupați cu guvernarea. Noi mereu am pornit de la buna credință a colegilor de bloc și de alianță. Știam că se pune la cale un asemenea grup de binevoitori ai PD-ului care ar fi gata să dea peste cap această coaliție, astfel încât o parte din ei să vină la guvernare. Asemenea lucruri nu se fac peste noapte. Pentru a te asigura că ai 15 deputați se lucrează mult, temeinic, săptămâni sau chiar luni întregi. Sunt deputați cu care s-au dus astfel de munci profilactice și ei sunt gata să demită acest Guvern, cu promisiunea că PSRM va crea cu ei o majoritate, pentru că alegerile anticipate vor fi o năpastă atât pentru PD, cât și pentru PSRM”, a declarat Popșoi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la „TVR Moldova”.

Anterior, în presă s-au vehiculat numele mai multor deputați democrați care ar fi gata să se alieze cu Partidul Socialiștilor. Unii deputați au negat zvonurile, iar conducătorii Partidului Democrat au spus că aceste informații ar fi mincinoase și niciun deputat democrat nu intenționează să părăsească fracțiunea parlamentară.

Ce spune deputatul Vitiuc despre o posibilă plecare a sa din fracțiunea PDM

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram