Renumitul istoric rus, Oleg Sokolov, este suspectat de crimă. Și-a dezmembrat fosta studentă cu ferestrăul, apoi bucățile din corp le arunca în râul Moika din Sankt-Petersburg

În dimineața zilei de 9 noiembrie, un trecător l-a descoperit pe istoricul Oleg Sokolov, în vârstă de 63 de ani, în râul Moika. Salvatorii au scos un bărbat din apă, găsind în rucsacul lui mâinile tăiate ale unui om, potrivit Interfax. Potrivit unei versiuni, savantul se afla în apă, când a încercat să înece un rucsac cu părți ale corpului. Drept urmare, a primit hipotermie și a fost internat în spital, scrie lentach.media.

Foto: http://lentach.media/

Mâinile tăiate au fost găsite în rucsacul său (conform altor surse, în geantă). De asemenea, acolo a fost găsit și un pistol traumatic. Bărbatul a fost reținut sub suspiciunea de crimă. Nu a negat că a fost implicat în crimă, infornează RIA Novosti, citând o sursă. Acest lucru a fost ulterior confirmat de avocatul lui Sokolov, Alexander Pociuev, transmite Meduza.

Conform unei versiuni al canalului 5, Sokolov a încercat să înece rucsacul, iar când geanta nu a intrat sub apă, a sărit el însuși în râu. Potrivit 47news, în acel moment Sokolov era în stare de ebrietate și, aruncând un rucsac în apă, nu și-a calculat puterea și a căzut în râul Moika.

El a fost observat de un șofer de taxi, care a și chemat salvatorii. Sokolov a fost internat în spital cu hipotermie, starea lui fiind considerată gravă. Deja după arestarea lui Sokolov, scafandrii au găsit pungi negre la fundul râului Moika, probabil cu picioarele unei femei ucise.

În timpul perchezițiilor desfășurate în apartamentul lui Sokolov, oamenii legii au găsit un trup de sex feminin, un cap tăiat și un ferăstrău sângeros, relatează 47news. Conform publicației, absolventa de 24 de ani a Institutului de Istorie al Universității de Stat din Sankt Petersburg, Anastasia Yeshchenko, studenta lui Sokolov, a fost ucisă.

Anastasia Yeshchenko a fost ucisă pe 7 noiembrie, dintr-o pușcă de calibru mic, în apartamentul lui Sokolov. Potrivit 47news, după crimă, trupul lui Yeshchenko a continuat să stea în apartament, chiar și atunci când omul de știință a avut oaspeți pe 8 noiembrie.

Potrivit publicației, Sokolov ar fi omorât studenta sa din cauza ostilității ei față de cele două fiice ale istoricului. La interogatoriu, Sokolov a spus că a cumpărat un ferăstrău pentru a scăpa de trupul fetei. În timpul dezmembrării corpului, a băut alcool, pentru că „nu s-a simțit bine de mai multe ori” în timpul procesului.

După crimă, potrivit 47news, Sokolov urma să se sinucidă în uniforma lui Napoleon, la fortăreața Petru și Pavel din Sankt-Petersburg.


Pub