(video) SEMA 2019: Atenţia la detalii acordată acestui Ford Mustang Mach 1 cu motor de 8.5 litri fascinează

Pe lângă Chevrolet-ul Camaro custom despre care v-am spus anterior, încă un proiect interesant expus de atelierul Ringbrothers la SEMA Show a fost un unic Ford Mustang Mach 1 din 1969, botezat „UNKL”.

Această maşină nu a atras doar atenţia publicului, ci şi ce a companiei Ford, care a decis să-i remunereze pe creatori cu premiul Best of Show Heritage.

Foto: autoblog.md

„UNKL” este primul Mach 1 care a părăsit atelierul din Spring Green, Wisconsin, după o serie de alte proiecte memorabile pe bază de Ford Mustang. Corpul lărgit și o tematică unică inspirată din curse au adus în această maşină tehnologii găsite atât pe maşinile stradale, cât şi pe cele de curse.

„UNKL” este alimentat de un motor V8 Jon Kaase Boss de tocmai 8.521 de cm³, care pune la dispoziţie 710 cai putere. O transmisie Tremec cu șase trepte a fost modificată pentru a oferi sprijin acestui agregat uriaş, iar un arbore de transmisie QA1 din fibră de carbon se ocupă de transferul puterii spre roţile punţii spate. Află mai multe şi vezi cum arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub