(video) Igor Dodon: „Invit Blocul ACUM la Comrat, la un pahar de vin. Sunt sigur că aici ajungem la o înțelegere”

Președintele țării, Igor Dodon, se află la Comrat , la sărbătoarea vinului în UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, invită Blocul ACUM la sărbătoare și la discuții despre viitorul coaliției de guvernare.

Igor Dodon, alături de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a invitat membrii Blocului ACUM la Comrat, unde se sărbătorește Ziua Vinului.

„Eu i-aș invita aici, în Gagauzia, la un pahar de vin, o plăcintă și o gozleme. Sunt sigur că ne vom înțelege”, a declarat președintele țării.

Igor Dodon nu a precizat dacă în aceste zile au continuat discuțiile între membrii coliției de guvernare pe marginea situației create pe 8 noiembrie 2019, când prim-ministra Maia Sandu a prezentat în Parlament modificările la legea Procuraturii, prin asumare, potrivit căreia șeful Legislativului va prezenta Consiliului Superior al Procurorilor cel puțin doi candidați la funcția de procuror general. Anterior, membrii alianței de guvernare stabiliseră ca pretendenții la această funcție să fie aleși de către o comisie specială, pe lângă Ministerul Justiției.

UNIMEDIA amintește că, în replică la decizia de asumare a Guvernului, PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Maiei Sandu. Aceatsa urmează să fie examinată în zilele ce urmează, în plenul Legislativului.

Între timp, ambasadorii străini acreditați la Chișinău, au lansat apeluri către autorități, prin care le îndeamnă „la discuții constructive în vederea depășirii impasului politic” creat.


Pub