Linkuri accesibilitate

Un consilier al premierului Maia Sandu consideră că șansele unui compromis cu socialiștii nu ar fi pierdute


Vladislav Kulminski
Vladislav Kulminski

Vlad Kulminski, consilier al șefei cabinetului de la Chișinău, Maia Sandu, consideră că șansele unui compromis cu socialiștii nu ar fi pierdute. Vlad Kulminski a declarat, sâmbătă, la postul RTR Moldova că sarcina prioritară a actualului Guvern a fost să nu admită capturarea principalelor instituții ale statului de către alte persoane, în special Procuratura, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate. În opinia sa, doamna Maia Sandu s-a achitat foarte bine de această sarcină.

Vineri, 8 noiembrie, Partidul Socialiștilor a înaintat moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.

Deputatul socialist Gaik Vartanean este citat cu declarația că socialiștii, chiar dacă nu au susținut inițiativa de asumare a răspunderii, acest lucru nu înseamnă că PSRM nu susține reforma justiției. Gaik Vartanean afirmă că noua lege a procuraturii și modul în care se preconizează alegerea noului procuror general ar însemna o imixtiune politică. Și președintele Moldovei Igor Dodon i-a cerut premierului Moldovei să renunțe la legea procuraturii, și atunci socialiștii și-ar putea retrage moțiunea de cenzură care ar urma să fie votată în parlament.

XS
SM
MD
LG