(video) Deputat PSRM: Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage proiectul prezentat în Parlament

Deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage proiectul privind asumarea răspunderii, pe care l-a prezentat ieri în Parlament. În caz contrar, va fi investit un alt Guvern sau vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

„De astăzi, începe a curge acel termen pentru Guvern, pentru Maia Sandu, ca ei să-și retragă această angajare de răspundere, una neconstituțională. Au suficient timp pentru aceasta, a fost aici în Parlament in corpore tot Cabinetul de miniștri”, a subliniat Vasile Bolea.

În cazul în care Mai Sandu nu își va retrage proiectul, cel mai probabil, Guvernul va cădea, susține deputatul socialist.

Întrebat dacă fracțiunea PSRM mizează pe votul democraților, Bolea a răspuns: „Mizăm pentru susținerea acestei moțiuni de cenzură care a fost înaintată de deputați”.

Potrivit socialistului, în situația în care Executivul va pica, urmează să fie investit un alt Guvern, sau să aibă loc alegeri anticipate.

UNIMEDIA amintește că, în cadrul ședinței de ieri a Paramentului, fracțiunea PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Asta după ce Maia Sandu și-a asumat răspunderea cu privire la un proiect ce va schimba legea Procuraturii.

După ce a fost depusă moțiunea de cenzură de către deputații PSRM, șefa Cabinetului de Miniștri a declarat că socialiștii au făcut acest pas pentru că se tem de un procuror liber și independent.

Iar ministra Justiției, Olesea Stamate, a menționat că argumentele precum că asumarea răspunderii de către Maia Sandu ar fi neconstituțională, nu sunt la locul potrivit. Asta pentru că, potrivit logicii socialiștilor, modificarea Legii Procuraturii din septembrie, unde s-a instituit o comisie de preselecție, de către Ministerul Justiției, tot ar fi neconstituțională, însă PSRM a votat-o în plen.

Totodată, Igor Dodon a declarat că „procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ”.


Pub