/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ O ambulanță din Brăila, atacată cu pietre. Oamenii, revoltați de cazul unei tinere care a murit după ce a născut

missing
09 noiembrie 2019, ora 11:21

O ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre, vineri noapte, la Brăila, de mai mulţi protestatari revoltaţi de cazul unei tinere de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă rămas în uter după naştere, scrie Digi24.

Un grup de 25 de persoane se deplasa spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru a protesta pentru a doua seară consecutiv împotriva sistemului medical care, în opinia lor, este vinovat pentru decesul tinerei mame. La un moment dat,  o parte dintre aceste persoane au început să arunce cu pietre într-o ambulanţă care se îndrepta spre Spitalul nr. 3. Unul din geamurile laterale ale salvării a fost spart.

Ambulanțierul a povestit, potrivit unei înregistrări video, că transporta doi pacienți și că atât aceștia, cât și asistenta s-au speriat, dar nu a oprit mașina, a mers mai departe până la unitatea medicală.

Potrivit IPJ Brăila, au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate şi a se stabili care sunt cele vinovate de comiterea infracţiunii, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.

Cazul revoltător al tinerei care a murit la o lună după naștere

Ana Maria Păduraru, de 19 ani, a murit la Brăila la o lună după ce a născut, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mama tinerei a declarat că, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri, fiind cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară. A primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cm pătraţi, rămas în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

Câteva zeci de persoane, rude, prieteni şi cunoscuţi s-au strâns joi seară – zi în care tânăra a fost înmormântată – în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde au aprins mai multe lumânări şi au protestat cerând demisia managerului unităţii spitaliceşti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram