/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Iurie Reniță: „Eu voi vota pentru „contra" moțiunii de cenzură”

missing
09 noiembrie 2019, ora 18:48

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță este convins că va vota pentru „contra” moțiunii de cenzură a socialiștilor. Despre asta politicianul a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Cu referire la comportamentul meu în zilele următoare, fără ai “decepționa sau întrista” pe socialiști și pe liderul lor informal, Igor Dodon, eu voi vota pentru “contra” moțiunii de cenzură”, a scris Reniță.

Deputatul a argumentat de ce a luat această decizie. El spune că șeful statului Igor Dodon ar fi acaparat SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituțională și Ministerul Apărării, iar acum „vrea să monopolizeze și justiția”.

„După ce au acaparat SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituțională, Ministerul Apărării, ca instituții fundamentale ale statului, Dodon, dar și socialiștii lui, au pornit “lupta finală -решительный бой” pentru subordonarea justiției, înțelegând că un eventual eșec în acest domeniu îi va plasa in văzul tuturor alături de Plahotniuc, Platon, Șor, Filat și alții din aceeași categorie.

Cochetarea socialiștilor cu blocul ACUM pe unele aspecte ale justiției n-a durat prea mult, deoarece abordările noastre de reformare a justiției au fost și sunt unele responsabile și foarte serioase, pornind de la realitățile dezastruoase din acest domeniu. Conștientizând perfect acest pericol, care îi va afecta în modul cel mai direct, Dodon și socialiștii lui au utilizat și au pus în aplicare toate “tehnologiile” din arsenalul lor autohton, dar și cel străin, pentru a compromite toate concursurile, care, în esență, aveau obiective foarte clare – identificarea celor mai buni profesioniști și experți în domeniul justiției”, a mai preciza Iurie Reniță.

Acum o zi deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță a fost întrebat dacă va susține moțiunea socialiștilor. Atunci el a spus că este „în profund proces de reflecție”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram