Essex: Cele 39 de victime descoperite într-un camion frigorific au fost identificate oficial drept cetățeni vietnamezi

Poliția britanică a declarat joi că toate cele 39 de cadavre găsite în interiorul unui camion frigorific în Essex, sud-estul Angliei, luna trecută, au fost identificate în mod oficial drept imigranți vietnamezi, transmite The Guardian.

Foto: Ben Stansall/AFP

Poliția din Essex a declarat că familiile celor găsiți morți în remorca figorifică în Grays, luna trecută, au fost deja informate.

Până acum, două persoane au fost puse sub acuzație în Marea Britanie, iar poliția din Vietnam a arestat opt ​​persoane în legătură cu acest caz. Deși autoritățile locale nu le-au dezvăluit identitățile, sunt suspectate că fac parte dintr-o rețea responsabilă de contrabandă cu vietnamezi în Marea Britanie.

„În baza informațiilor pe care le vom afla de la suspecți, vom demara un și de investigații pentru combaterea și eradicarea acestor rețele care duc oamenii ilegal în Marea Britanie, a declarat Nguyen Huu Cau, șeful poliției din provincia Nghe An.

Ministerul Securității Publice din Vietnam a declarat joi că victimele provin din șase provincii - Hai Phong, Hai Duong, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh și Thua Thien Hue, de unde provin majoritatea imigranților ilegali.

UNIMEDIA amintește că poliția britanică a descoperit în dimineața zilei de 23 octombrie, cadavrele a 39 de persoane, printre care și un adolescent, în interiorul unui camion provenit din Bulgaria, într-un parc industrial din estul Londrei.


Pub