(video) Igor Dodon: Sau se retrage această inițiativă sau socialiștii depun moțiunea împotriva Guvernului

Igor Dodon a avut discuții la Parlament cu deputați din fracțiunile PSRM și ACUM. Președintele a declarat că socialiștii sunt gata să înregistreze moțiunea de cenzură dacă Guvernul nu retrage proiectul de lege de modificare Legii Procuraturii.

Foto: UNIMEDIA

„Sau se retrage această inițiativă sau, socialiștii mi-au spus că sunt gata la ora 15:00 să depună moțiunea împotriva Guvernului”, a declarat Dodon.

„Socialiștii nu și-au căutat alți parteneri pentru coaliție parlamentară și înțeleg că nu vor face coaliție cu nimeni altcineva decât cu cei din Blocul ACUM”, a adăugat Dodon și a specificat că nu s-au purtat discuții cu fracțiunea PDM.

Șeful statului a mai adăugat că Blocul ACUM a venit cu o altă propunere: Guvernul își va retrage inițiativa legislativă doar dacă același proiect va fi înregistrat în Parlament și votat în plen, în două lecturi.

„Sunt trei scenarii. Primul, Guvernul își retrage inițiativa. Al doilea, Guvernul nu-și retrage inițiativa și se depune moțiunea. Și al treilea, se votează o lege exact ca și inițiativa Guvernului și atunci nu are sens moțiunea”, a spus Dodon.


Pub