(video) Liderul PMP, Eugen Tomac a votat la Chișinău, pentru prezidențialele române: „Dorim un viitor comun România/Republica Moldova”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, și-a exprimat dreptul la vot la secția deschisă în cadrul Ambasadei române de la Chișinău, Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Europarlamentarul a declarat că a votat cu gândul „la românii din cele două state românești, România și Republica Moldova”.

„Am votat pentru o altfel de Românie și un altfel de președinte. Chem toți cetâțenii români să se prezinte la secțiile de votare. Mă bucur că s-a găsit această posibilitate de a vota anticipat și de a elimina cozile de la secțiile votare. Cred ca România și Republica Moldova au un viitor comun și vă îndemn să votați anume pentru acesta”, a declarat Eugen Tomac.

UNIMEDIA amintește că, la acest scrutin prezidențial, românii din afara țării au la dispoziţie trei zile pentru a-și vota președintele. În acest context, Ambasada României la Chișinău a pus la dispoziție mai multe informații. Astfel, în aceste trei zile, deținătorii de cetățenie română, din Republica Moldova, pot merge la urnele de vot după acest orar:

Vineri - 12:00 - 21:00;

Sâmbătă - 7:00 - 21:00;

Duminică - 7:00 - 21:00;

De asemenea, cetățenii români care se află în Republica Moldova, indiferent de motivul prezenței acestora pe teritoriul țării (domiciliu, reședință, turism etc.) pot vota la orice secție de votare organizată în RM, prin înregistrarea în listele electorale suplimentare. Lista secțiilor de votare o găsiți aici.


Pub