(video) Furturi în serie la Hîncești cu un prejudiciu de peste 500 000 lei. Momentul în care trei bănuiți sunt reținuți de oamenii legii

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, locuitori ai raionului Hîncești, sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe. Pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent, aceștia ar fi comis cel puțin 9 furturi din mai multe sate ale raionului Hâncești. Trei dintre suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, alții doi sunt cercetați în libertate.

Foto: PCCOCS

Potrivit unui comunicat emis de procuratură, cei cinci sunt bănuiți de comiterea a nouă furturi, în mai multe sate ale raionului Hâncești, cu o cifră a prejudiciului de peste 500.000 lei.

Infracțiunile au avut loc pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent, iar în urma probelor acumulate, trei dintre aceștia au fost reținuți de oamenii legii, în seara zilei de miercuri.

Bănuiții furau preponderent bani și obiecte din aur de la casele oamenilor, prin forțarea ferestrelor sau ușilor. În urma reţinerii suspecților, oamenii legii au depistat și ridicat mai multe bunuri care se presupune că ar fi fost sustrase în urma comiterii infracţiunilor.

Bănuiții au vârste cuprinse între 18 și 26 de ani și nu sunt la prima abatere: aceștia au fost anterior condamnați pentru furt, precum și au în instanța de judecată un alt dosar împotriva lor, pe aceeași infracțiune, se mai arată în comunicat.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată și demascată de ofițerii Direcției Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu IP Hâncești și Procuratura Hânceşti, iar reținerea suspecților a avut loc cu suportul ofițerilor BPDS „Fulger”.


Pub