(video) Blocul ACUM a propus PSRM-ului un al treilea scenariu, privind modificările la Legea Procuraturii: „Mingea e pe terenul președintelui și al PSRM-ului”

În cadrul întrevederii dintre deputații Blocului ACUM și președintele țării, Igor Dodon, a fost înaintată a treia soluție în urma căreia Guvernul ar putea să fie păstrat. Astfel, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, au declarat în cadrul unei conferințe de presă, că al treilea scenariu ar fi ca Blocul ACUM Platforma DA și PAS își retrage condiționat inițiativa de asumare a răspunderii, prin votarea imediată în Parlament a proiectului privind modul de numire a procurorului general.

Foto: captură video

„Am reiterat cât de important pentru noi este reforma justiției, deoarece fără acest lucru restul nu are sens și toate procesele social-economice se vor stagna. Au fost, desigur, și schimburi de replici în care domnul președinte a încercat să ne convingă că el nu vrea să devină Plahotniuc II. Răspunsul nostru a fost unul clar, noi vrem fapte, nu vrem vorbe. Nicodată nu vom fi vitrina într-o degradare a lucrurilor în domeniul justiției. Mingea e pe terenul președintelui și al PSRM-ului”, a menționat Alexandr Slusari.

Cu aceleași argumente a venit și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, care suține că dacă al treilea scenariu va fi implementat, atunci „fiecare parte poate controla procesul” de numire a unui procuror general.

„Fiecare și-a spus ceea ce nu s-a spus demult. Nicio reformă, în economie, social, transport, educație nu vom avea succes, dacă nu facem o adevărată reformă în domeniul justiției. Toate propunerile, că să mai așteptăm o lună, să trimitem proiectul la Comisia de la Veneția, noi nu mai avem timpul acesta la dispoziție. Noi am venit cu o variantă de compromis, proiectul să revină în Parlament, Parlamentul să voteze și cel mai important, prim-ministrul propune o listă CSP-ului, iar CSP decide acceptă sau nu acceptă, dacă acceptă - propune președintelui și peședintele este ultimul actor care semnează sau nu pentru un procuror general. Fiecare parte poate controla procesul”, a adăugat Grosu.

În acest clipe, șeful statului poartă discuții cu deputații PSRM ceea ce prevedea a treia soluție propusă de Blocul ACUM.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon a avut discuții la Parlament cu deputați din fracțiunile PSRM și ACUM. Președintele a declarat că sunt trei scenarii privind inițiativa legislativă a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii.


Pub