(video) Miting la Parlament. Maia Sandu: „Nu vom permite capturarea statului încă o dată”

Mai mulți oameni s-au adunat în fața Parlamentului, în sprijinul Guvernului Maia Sandu.

Foto: captura video

(update 16:15) Mitingul s-a încheiat, iar oamenii au anuțat că se vor întruni și în zilele ce urmează.

(update 15:49) Maia Sandu: „Partenerii de dezvoltare sunt îngrijorați, pentru că acest Guvern a fost apreciat, autenticitatea reformelor pe care am început să le realizăm. Există riscuri foarte mari pentru a se opri finanțarea din partea instituțiilor internaționale, din cauza unei părți a Parlamentului, care face ce face acum.”

(update 15:47) Maia Sandu: „Nu putem face reforme cu judecători corupți. Vă mulțumesc și ne revedem săptămâna viitoare. Suntem aici pentru o justiție corectă. Asta trebuie să strigăm și să cerem.”

Mulțimea aclamă „Noi nu cedăm”!

(update 15:44) Maia Sandu: „Vă mulțumim că sunteți cu noi. Cei care ne-au povestit până acum că doresc reforme, se pare că s-au speriat. Ceea ce au spus ei până acum sunt niște falsuri. Sunt riscuri mari, să pice acest Guvern, dar nu-i putem lăsa să captureze iarăși statul!”

(update 15:42) Prim-ministra a ieșit în fața mulțimii. Oamenii o aplaudă și strigă „Bravo”, „Noi nu cedăm”, „Poporul e cu Maia”.

(update 15:28) Mitingul de sprijin pentru Guvernul Maia Sandu s-a transformat în unul de protest față moțiunea de cenzură a PSRM. Mulțimea strigă „Vrem justiție corectă”!

(update 15:23) Participanții la miting strigă „Jos minciuna”, „Jos mafia” și „Noi nu cedăm”. Oamenii vor menținerea în funcție a Guvernului Maia Sandu.

(update 15:12) Participanții la miting ascultă discursul Maiei Sandu, ținut în ședința în plen, la o boxă instalată în fața clădirii Parlamentului. Mulțimea strigă „Bravo!” în adresa șefei Executivului, care a încheiat prezentarea proiectului de modificare a Legii Procuraturii.

Participanții la miting susțin decizia prim-ministrei Maia Sandu și spun că vor ieși la protest în zilele ce urmează, dacă va exista riscul de demitere a actualului Executiv.

„De când este acest Guvern, Plahotniuc a fugit, Șor a fugit, au rămas aici puișorii, care nu știu unde să se acundă”, a spus un protestatar.

„Vom organiza Adunarea poporului, mâine și poimâine, ca să nu cadă Guvernul”, a spus o altă participantă la miting.

Câțiva deputați ai Blocului ACUM au ieșit să discute cu mulțimea.

„Nu a fost o chemare. Este un miting spontan. Noi vrem justiție corectă. Acum Igor Dodon trebuie să decidă ce va fi în continuare. Noi am făcut concesii. Calea concursurilor într-un stat capturat este greșită. A venit timpul să ne asumăm. Socialiștii trebuie să decidă”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului din partea Blocului ACUM.


Pub