(video) Pavel Filip: Vom examina moțiunea în ședința partidului. „Ar fi bine să ducă actul de guvernare până la capăt”

Partidul Democrat nu este sigur că va susține moțiunea de cenzură, dar o decizie finală în acest sens va fi luată în cadrul ședinței fracțiunii. Cel puțin asta a declarat președintele PD-ului Pavel Filip.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă va fi înaintată o moțiune de cenzură, noi ne vom întruni în componența fracțiunii PD, și nu numai, probabil va fi nevoie și de o discuție în organele statutare ale PD, pentru a lua o decizie referitor la ce vom face”.

Întrebat dacă a discutat cu PSRM despre moțiune, Filip a declarat că nu.

„Nu am discutat cu nici cu cei din PSRM, nici cu cei din Blocul ACUM. PD are agenda sa proprie. Ei și-au asumat actul de guvernare și ar fi bine să-l ducă până la capăt. Să ofere rezultate, să ofere cetățenilor lucrurile așteptate de ei”.

Pe de altă parte, deputatul PD Andrian Candu, întrebat ieri dacă PD ar putea susține o eventuală moțiune de cenzură a socialiștilor, a spus că „orice propunere în Parlament de demitere a Guvernului Sandu va fi susținută plenar de Partidul Democrat”.

Amintim că, astăzi, PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu, asta după prim-ministra și-a asumat răspunderea cu privire la un proiect de lege de modificare a Legii Procuraturii.


Pub