(video) Maia Sandu: „PSRM a depus moțiunea, asta înseamnă că nu există disponibilitate de a căuta soluții”

Prim-ministra Maia Sandu spune că PSRM a depus o moțiune de cenzură, pentru că se tem de un procuror liber și independent. Declarațiile au fost făcute după ședința Parlamentului de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am văzut cum arată o justiție politizată. Tare multă lume a avut de suferit. [...] Există mai multe mecanisme, după ce Guvernul propune o listă de candidați. Acești candidați sunt verificați la CSP și CSP propune președintelui. Toate instituțiile sunt implicate. Ceea ce se invocă aici sunt doar niște justificări neinspirate”.

Întrebată de ce nu s-a găsit o altă soluție, asta după ce Igor Dodon a vociferat o altă cale de dezvoltare a evenimentelor – propunerea unui proiect de lege identic cu cel votat în Guvern, care să fie trecut prin Parlament, Maia Sandu a spus că până la urmă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat.

„Asta a spus domnul Dodon și alta am auzit în ședință. PSRM a depus moțiunea, asta înseamnă că nu există disponibilitate de a căuta soluții. Există doar frică de un procuror liber și independent”, a conchis Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că, astăzi, PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Maiei Sandu, asta după ce cea din urmă, și-a asumat răspunderea cu privire la un proiect de lege ce va schimba legea Procuraturii.


Pub