(video) Maia Sandu, despre o eventuală demitere a Guvernului: Finanțarea externă va fi închisă; Cetățenii nu vor mai beneficia de majorarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor

Dacă cade Guvernul prin moțiune de cenzură, vor fi afectate mai multe proiecte cu privire la creșteri salariale și pensii. Cel puțin asta a declarat Maia Sandu după ședința Parlamentului de astăzi.

Foto: UNIMEDIA

„Deci, asta este marea problemă. Pentru că acest Guvern este singurul Guvern credibil, care a putut să restabilească atât de repede finanțarea. Noi am adus miliarde de lei, în aceste câteva luni, din surse externe. O parte din banii pe care i-am planificat pentru bugetul din 2020 vin din aceste resurse externe. Asta înseamnă că cetățenii vor fi privați de programele pe care le-am inclus noi – de creșterea salariilor, de creșterea indemnizațiilor pentru perioada rece a anului, de programul privind de acoperire parțială a costurilor pentru curentul electric, de creșterile celorlalte indemnizații pe care le-am planificat, pentru cei care a pensie foarte mică. Sunt o sumedenie de lucruri care depind în mare parte de acest Guvern”, a declarat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că, astăzi, PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Maiei Sandu, asta după ce cea din urmă, și-a asumat răspunderea cu privire la un proiect de lege ce va schimba legea Procuraturii.


Pub