Moldova a primit 10 mln de euro din cele 30 promise de UE. Cum vor fi folosiți banii

Republica Moldova a recepționat prima tranșă din asistența macrofinanciară de 30 de milioane de euro, promisă de Uniunea Europeană. Este vorba despre un grant în valoare de 10 mln de euro, recepționat azi și care va fi folosit pentru a acoperi deficitul bugetar, informează MOLDPRES.

Foto: moldpres.md

Celelalte 20 de mln de euro au fost debursate sub formă de împrumuturi pe parcursul lunii octombrie curent. Asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova acordată de către Uniunea Europeană reprezintă o operaţiune de finanţare în valoare de până la 100 mln euro, dintre care 60 mln euro vor fi acordate sub formă de împrumut și 40 mln euro - sub formă de grant, au specificat surse de la Ministerul Finanțelor.

De asemenea, pe 7 noiembrie curent au fost recepționate două tranșe din suportul bugetar în cadrul asistenței bugetare oferite Republicii Moldova, în valoare totală de 25 mln de euro. Banii vor fi utilizați pentru realizarea unor reforme-cheie demarate de Guvern în domeniul poliției, luptei împotriva corupției și spălării banilor, agriculturii și dezvoltării rurale.


Pub