09:01:34 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu spune pe şleau de ce a preferat să nu se consulte cu PSRM cu privire la modificările la Legea procuraturii. Unii judecători TOXICI ar fi avut întâlniri cu oamenii lui Dodon ​

Politică 08.11.2019 07:30 Vizualizări4026 Autor: Ziarul National
Maia Sandu spune pe şleau de ce a preferat să nu se consulte cu PSRM cu privire la modificările la Legea procuraturii. Unii judecători TOXICI ar fi avut întâlniri cu oamenii lui Dodon ​


Premierul Maia Sandu explică de ce a venit cu modificările la Legea Procuraturii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi de ce nu s-a consultat în acest sens cu PSRM şi cu şeful statului.

„Pentru că, în primul rând, nu este timp: ori trebuia anulat acest ordin şi să se propună o altă soluţie, ori trebuia expediată lista pregătită de comisia precedentă. Nu avem timp să stăm două săptămâni la vorbă, scuzaţi de expresie, ca să găsim o soluţie. Era clar că pe partea cealaltă (în domeniul justiţiei), având în vedere anumite jocuri, făcute pe sub masă, există frică de justiţie adevărată”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii În Profunzime, referindu-se la judecătorii care se opun cu vehemenţă reformei.

În acest sens, Maia Sandu spune că deţine informaţii potrivit cărora unii „judecători toxici” au avut întâlniri cu persoane din echipa lui Igor Dodon, acesta fiind, inclusiv, un argument al proiectului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Cât ţine de acuzaţiile lui Igor Dodon, care spune că Maia Sandu ar vrea să îşi supună viitorul procuror general, premierul nu crede că şeful statului într-adevăr ar avea această părere, fiind convinsă că Igor Dodon a văzut în ultima perioadă intenţiile sale.

Maia Sandu mai afirmă că, de fapt, fie este vorba despre o frică de justiţie, fie că Igor Dodon este cel care vrea să îşi supună procurorul general.

De asemenea, Maia Sandu a spus că ambasadorii acreditaţi în R. Moldova, cu care a avut ieri întrevederi, cred în intenţia autentică a Guvernului de reformare a justiţiei şi apreciază eforturile în acest sens.

Totodată, Maia Sandu a adăugat că soluţia pe care a propus-o este modalitatea prin care putem ajunge la un procuror independent şi că o soluţie mai bună nu a găsit.

Amintim că Maia Sandu urmează să prezinte astăzi în Parlament proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. PSRM şi Igor Dodon insistă pe retragerea acestui proiect, în caz contrar ameninţă cu o moţiune de cenzură.

Preşedintele Igor Dodon a afirmat că, prin asumarea răspunerii de către Guvern, blocul ACUM a încălcat acordul cu PSRM care prevedea clar că pretendenţii la funcţia de procuror general sunt selectaţi de o comisie de experţi. Şi nu de premier, aşa cum îşi doreşte Maia Sandu.

Potrivit legii, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru un proiect, timp de 72 de ore deputaţii au timp să depună o moţiune de cenzură. Dacă o astfel de moţiune nu este votată, proiectul este considerat aprobat.

Parlamentul R. Moldova se întruneşte astăzi, la ora 15.00, în şedinţă pentru a decide soarta Guvernului Sandu și a coaliţiei de guvernare. Înainte de şedinţă, preşedintele Igor Dodon va avea întrevederi separate cu deputaţii fracţiunii PAS şi cu deputaţii fracţiunii PPDA.

Sursa: tvrmoldova.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md