00:22:35 20.04.2024
Stiri

Un deputat de la „ACUM” spune STOP: „E timpul să tragem linie. Dacă vor să demită GUVERNUL și să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă”

Partide/Comunicate 08.11.2019 16:22 Vizualizări11589 Autor: Ziarul National
Un deputat de la „ACUM” spune STOP: „E timpul să tragem linie. Dacă vor să demită GUVERNUL și să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă” Facebook


Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, consideră că premierul Maia Sandu trebuie să meargă până la urmă cu asumarea răspunderii privind Legea Procuraturii, iar socialiștii, partenerii de coaliție ai Blocului „ACUM”, nu au decât să demită Guvernul.

„Au fost cinci luni de negocieri și compromisuri. Am avut răbdare. Am dat diferențele la o parte, nu de dragul guvernării, ci pentru a elibera țara. Ne-am creat o impresie despre voința reală de a avea o justiție liberă. E timpul să tragem linie. Deseori aveam impresia de deja-vu. Exact așa începea și în 2009. Cu compromisuri și negocieri și comisii și consultări, care aveau un scop - tergiversarea până la infinit”, își amintește acesta.

Potrivit lui, dacă acum se va face un pas înapoi în ceea ce privește reforma justiției, atunci o să se mai piardă alți zece ani.

„Justiția nu se negociază. PSRM să demonstreze că vor un procuror cu adevărat independent. Nu nouă să o demonstreze. Oamenilor. Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliției l-au rupt. Dacă vor să demită Guvernul și respectiv să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă. Moldova va fi liberă”, a conchis deputatul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md