Deputații socialiști îi cer Guvernului să-și retragă, până la ora 15.00, proiectul de modificare a Legii Procuraturii

Cornelia Cozonac
08/11/2019
CIJM

Deputații socialiști au cerut Guvernului, în dimineața zilei de vineri, să-și retragă proiectul de modificare a Legii Procuraturii prin care și-a asumat răspunderea și i-au dat timp prim-ministrei Maia Sandu, până la ora 15:00, atunci când deputații se întrunesc în ședință plenară. Ei au acuzat partenerii de coaliție din Blocul ACUM de încălcarea acordului politic, semnat în septembrie, și au amenințat cu o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. 

„În data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs. Maia Sandu pe la spate a depus un proiect de asumare de răspunedere, astfel desconsiderând o echipă întreagă, care până acum a susținut toate inițiativele Guvernului. Ceea ce s-a produs în data de 6 noiembrie, în primul rând, s-au schimbat regulile de joc în timpul jocului, dar știm cine făcea aceasta înainte. O simbioză dintre Plahotniuc și Filat vedem în chipul Maiei Sandu”, a declarat, într-un briefing, deputatul socialist Vasile Bolea.  

„Noi vrem să păstrăm această coaliție, să mergem împreună înainte. S-a spus doamnei prim-ministru că unica cale de ieșire din această situație este să retragă acest proiect prin care și-a asumat răspunderea. Până la ora 15:00, timp mai este. La ora 15:00 ne vedem în Plenul Parlamentului. Ei ne-au desconsiderat, să-și asume această responsabilitate”, a precizat Bolea.

În cadrul conferinței de presă, Vasile Bolea a rupt demonstrativ acordul prin care a fost constituită Alianța de Guvernare dintre Blocul ACUM și PRSM. 

Deputații socialiști s-au întâlnit, în dimineața zilei de vineri, cu șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu pentru a discuta despre inițiativa de asumare a răspunderii Guvernuuli în cazul promovării modificărilor la Legea Procuraturii, pentru a schimba modalitatea de alegere a procurorului general. 

Cornelia Cozonac
08/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii