România susține eforturile premierului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși impasul politic de la Chișinău

Valeria Vițu
08/11/2019
Valeria Vițu

„România susține eforturile prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși impasul politic. Reformele sunt critice pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și menținerea parcursului său european”, se arată într-o declarație remisă presei de Ambasada României în R.Moldova. Ceva mai devreme, ambasada Franței, dar și cea a SUA în R.Moldova au  îndemnat liderii politici moldoveni „să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției”.

„În calitate de partener strategic, România face un apel la responsabilitate politică, subliniind necesitatea ca liderii politici ai Republicii Moldova să identifice rapid consensul asupra unei soluții care să asigure stabilitatea, să păstreze calea către reforma justiției, să permită Guvernului să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și să continue parcursul european al țării”, se arată într-o declarație a Ambasadei României în R.Moldova.

Precizăm că, Partidul Socialiștilor a pregătit o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce ministra justiției a anunțat că rezultatele concursului privind selectarea procurorului general, au fost anulate întrucât cât competiția ar fi fost viciată. 

Valeria Vițu
08/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii