Image-Description
Igor Dodon i-a vorbit Ambasadorului SUA, Dereck J. Hogan, despre „riscul demiterii Guvernului”
Politic 7 noiembrie 2019, 11:49 | 3744

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, pe care l-a informat despre riscul unei posibile demiteri a Guvernului Republicii Moldova.

„Am subliniat faptul că Administrația Președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, aseară, ambasadorii SUA și UE, Dereck Hogan și Peter Michalko, au fost surprinși ieșind din clădirea Guvernului, după o întrevedere neplanificată ce ar fi avut-o cu premierul Maia Sandu.

Invitat aseară în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Igor Dodon, a declarat că proiectul de modificare a Legii Procuraturii, prin asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, „nu poate fi susținut” și că, dacă premierul nu-și retrage inițiativa, atunci există „șanse mari” ca Guvernul să cadă.

De cealaltă parte, premierul Maia Sandu a subliniat că nu intenționează să renunțe la inițiativa care i-ar permite ei să nominalizeze doi candidați la funcția de procuror general și nici nu va răspunde cererii de demitere a ministrei Justiției, Olesea Stamate.

Opinia ta contează. Comentează!