Șoferii de camioane au protestat
Social 7 noiembrie 2019, 20:36 | 2147

După ce au protestat în câteva centre raionale, astăzi au venit în fața Guvernului. Vorbim despre mai mulți transportatori de mărfuri, care spun că autoritățile nu au întreprins nimic după manifestațiile lor de acum cinci zile. Șoferii de camioane susțin că nu primesc destule autorizații pentru importul și exportul de mărfuri. Din acest motiv, de mai bine de două luni, cei mai mulți dintre ei stau fără salarii și nu au cum să-și întrețină familiile. Ce le răspunde Ministerul Economiei, aflați în continuare.

Protestatarii au spus că au vrut să vină în centrul Chișinăului cu tot cu camioanele lor, dar polițiștii nu le-au permis, așa că le-au lăsat la marginea orașului. Ei au adăugat că vor manifesta și mâine pentru că nu văd altă soluție.

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii ne-au declarat că ieri a fost organizată ședința Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional. În cadrul discuțiilor, partea moldovenească a spus că autorizațiile suplimentare, eliberate în septembrie, s-au epuizat deja, iar pentru a acoperi necesitățile operatorilor de transport rutier de la noi ar mai fi necesare cel puțin 5.000 de astfel de documente pentru acest an. Partea rusă a acceptat însă eliberarea unei cote suplimentare de 500 de autorizații pentru anul curent. Autorizațiile urmează să ajungă prin poșta diplomatică la ANTA săptămâna viitoare, iar mai apoi vor fi distribuite transportatorilor locali conform cererilor depuse și legislației în vigoare. Pentru anul viitor, partea moldovenească a propus majorarea numărului de autorizații. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie