Mâine, ședința Parlamentului
Politic 7 noiembrie 2019, 20:54 | 3318

Deputații se vor întruni mâine, de la ora 15, în ședință plenară. Pe ordinea de zi este și subiectul privind asumarea de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.

În Parlament a fost deja înregistrată Hotărârea Guvernului privind angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură. Premierul Maia Sandu a anunțat că nu intenționează să renunțe la decizia Guvernului și nici nu va îndeplini solicitarea socialiștilor de demisie a ministrului Justiției. Potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de 3 zile nu este depusă o moțiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declarația de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate. Moțiunea va fi depusă dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu Blocul ACUM, a declarat Igor Dodon, după ședința fracțiunii PSRM. Iar președinta legislativului, Zinaida Greceanâi, a spus că vrea să păstreze, cu orice preț, actuala majoritate parlamentară și o invită pe Maia Sandu la discuții. 

Și Igor Dodon a spus că își dorește păstrarea Guvernului Sandu și a actualei majorități parlamentare, dar a adăugat că el și reprezentanții PSRM nu vor accepta promovarea unor inițiative care contravin acordurilor semnate cu Blocul ACUM. Totuși, pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate, Dodon a declarat că va încerca să discute mâine cu fracțiunile parlamentare ale puterii.

Igor Dodon a mai afirmat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu se pregătește și că mâine, până la ora 15, va fi luată o decizie privind susținerea sau răsturnarea executivului. Premerul Maia Sandu nu a fost de găsit pentru ne spune dacă va veni sau nu mâine dimineață la discuții cu membrii fracțiunii PSRM. Nici la serviciul de presă al Guvernului nu am putut să obținem informații în acest sens. Aseară, Maia Sandu a declarat într-o emisiune televizată că nu intenționează să renunțe la decizia prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. ”Dacă PSRM va rupe coaliția de guvernare, se va ajunge la anticipate, iar Blocul ACUM este pregătit de acest scenariu”, a mai spus Maia Sandu. 

Opinia ta contează. Comentează!