17:59:38 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Democrații își RETRAG moțiunea de cenzură ÎMPOTRIVA Guvernului Maiei Sandu, depusă în Parlament: „PD va susține orice propunere de demitere a Guvernului Sandu”

Politică 07.11.2019 13:57 Vizualizări3337 Autor: Ziarul National
VIDEO // Democrații își RETRAG moțiunea de cenzură ÎMPOTRIVA Guvernului Maiei Sandu, depusă în Parlament: „PD va susține orice propunere de demitere a Guvernului Sandu”


Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat (PD) și-a retras astăzi moțiunea de cenzură depusă acum trei săptămâni în Parlament împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

Democratul Andrian Candu a declarat, într-o conferință de presă susținută astăzi la Parlament, că PD vrea să deblocheze astfel activitatea Parlamentului, care nu-și poate continua ședințele, dacă nu este dezbătută această moțiune.

„În lipsa unui raport al Guvernului la moțiunea de cenzură, aceasta nu poate fi examinată în ședință și avem un blocaj în activitatea Parlamentului, fiindcă nu pot fi organizate ședințe plenare. Înțelegem că această moțiune nu are numărul necesar de voturi pentru a fi susținută. Am decis s-o retragem, ca să deblocăm activitatea Parlamentului. Asta nu înseamnă că renunțăm la ideea de a demite acest Guvern pe care îl considerăm cel mai slab de la independență încoace”, a spus Candu.

Gestul democraților vine după anunțul liderei socialiștilor, Zinaida Greceanîi, de a convoca vineri, pe 8 noiembrie, ședința în plen a Parlamentului pentru a discuta situația Guvernului Sandu, după asumarea răspunderii privind modificările la Legea Procuraturii.

„PD va susține orice propunere privind demisia Maiei Sandu și a Guvernului Sandu”, a mai spus Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md