05:14:01 20.04.2024
Stiri

Igor Dodon anunță că MOȚIUNEA împotriva Guvernului Sandu „se scrie”: „Sunt șanse mari să fie înaintată mâine”

Politică 07.11.2019 14:23 Vizualizări2226 Autor: Ziarul National
Igor Dodon anunță că MOȚIUNEA împotriva Guvernului Sandu „se scrie”: „Sunt șanse mari să fie înaintată mâine”


Președintele Igor Dodon, care a participat astăzi la ședința fracțiunii PSRM din Parlament, crede că sunt șanse mari ca Guvernul Maiei Sandu să cadă mâine în Parlament, mai ales că socialiștii au început să formuleze o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri, după ce ieri Executivul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii.

Citește și: Maia Sandu NU cedează. Prim-ministrul îl SFIDEAZĂ pe Dodon şi nu-şi retrage proiectul privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii

„Poziția mea personală, poziția PSRM, noi vrem să păstrăm această majoritate parlamentară, acest Guvern, deoarece considerăm că este o șansă pentru R. Moldova. În același timp, colegii socialiști categoric nu acceptă inițiative care contravin Constituției, în opinia lor, dar și acele înțelegeri care au fost semnate între socialiști și Blocul „ACUM”. Noi susținem reforma justiției, reforma procuraturii, dar atunci când se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, unui lider de partid, funcții importante în stat, cred că lucrul acesta nu este tocmai bun”, a subliniat Dodon.

Citește și: Maia Sandu admite că Guvernul său ar putea fi DEMIS. „Suntem gata să ne asumăm cele mai mari RISCURI și să plătim cele mai mari prețuri”

Pentru a evita, totuși, o potențială criză politică, Dodon spune că vrea să aibă discuții separate în ziua de vineri cu fracțiunile PSRM, PAS și PPDA.

Citește și: Dodon vrea și funcția de PREMIER pentru PSRM. Șeful statului admite că ar putea fi creată o MAJORITATE dintre „ACUM” și PD: „Să-și asume Guvernul responsabilitatea pentru eșecuri și să spună clar că nu a reușit”

„Mâine, la ora 10.00, în Parlament voi avea discuții în calitate de președinte cu fracțiunea PSRM, la 11.00 îi invit pentru discuții pe deputații fracțiunii PAS, iar la 12.00 - pe deputații fracțiunii „DA”. Eu trebuie să fac tot posibilul să nu se ajungă la anticipate. Poate după aceste întrevederi ne vedem cu toții. Sunt șanse mari să fie înaintată o moțiune. Se pregătește deja și mâine, la ora 15.00, când va avea loc ședința în plen a Parlamentului, va fi clar”, a conchis șeful statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md