Serpentina Transfăgărăşanului s-a închis pentru circulaţie până în 26 iunie 2020

Ne vedem cu el abia la anul! Începând cu această săptămână circulaţia rutieră a fost închisă pe traseul DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Duminică, 3 noiembrie, a fost ultima zi în care s-a mai putut urca mai sus de Piscul Negru. De luni, circulaţia rutieră este restricţionată pe cel mai spectaculos tronson al Transfăgărăşanului şi va fi aşa timp de mai bine de o jumătate de an, până pe 26 iunie 2020!

Măsura a fost luată ca urmare a condiţiilor meteo care îl fac nesigur.

“Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul AND 524/2015, dar şi din cauza instabilităţii atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător”, a declarat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Totuşi, drumul va fi în continuare deschis circulaţiei publice, dar numai pe următoarele sectoare:

  • Jud. Argeş – din localitatea Bascov (km. 0) până la Piscu Negru (km. 104);
  • Jud. Sibiu – de la intersecţia cu DN 1 (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130.8).

Apropo, de la Bâlea Cascadă se poate urca la Bâlea Lac cu telecabina.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/