(video) SEMA 2019: Ford şi Webasto au făcut un Mustang electric cu peste 900 de CP

Ford şi Webasto arată în aceste ore la SEMA Show proiectul Mustang Lithium, un prototip electric ultra performant al celui mai popular fastback american.

Generând peste 900 de CP şi peste 1.356 Nm de cuplu instantaneu, acest Mustang cu amperi duce capacitatea unui muscle car obişnuit la un nou nivel şi este menit să stârnească interesul clienţilor care au nevoie de o maşină-fulger, a cărei performanţe doar o unitate de propulsie electrică o poate livra.

https://ok.ru/videoembed/2241668123152

Mustang Lithium nu este doar un prototip unic, făcut să demonstreze cum poate fi electrificată cea mai vândută maşină sport din lume, ci şi un stand de testare a bateriilor, dar şi a tehnologiilor de management termic, pe care Ford şi Webasto le creează pentru segmentul e-mobility aflat în creştere continuă.

Automobilul, care poate fi omologat cu uşurinţă pentru a fi exploatat pe drumurile publice, are o caroserie personalizată cu componente din fibră de carbon, o gardă la sol coborâtă cu 25.4 mm și roți cu jante forjate de 20 de inci. Sub capotă, diferențele sunt electrizante: un motor electric cu două nuclee Phi-Power și invertoare cu putere duală – toate alimentate de un sistem de baterii marca Webasto de 800 de volți cu tehnologia EVDrive care poate descărca un megawatt de energie electrică!

Funcţionând la o tensiune de 800 de volți, aflaţi că aceasta este de două ori mai mare decât cea a majorității mașinilor electrice existente pe drumuri. Acest lucru permite ca sistemul să fie mai ușor, mai puternic și să genereze mai puțină căldură, dar și mai multă forță electrică decât o pot face majoritatea sistemelor cu baterii electrice ale momentului.

Într-o combinaţie unică, Mustang Lithium foloseşte surprinzător o cutie de viteze manuală cu şase trepte, mai exact versiunea Calimer a transmisiei pentru drag racing Getrag MT82, care poate prelucra cuplul anunţat. Jumătăţi de arbori marca Ford Performance și un diferenţial Super 8.8 Torsen vor avea grijă să pună puterea pe drum (pe puntea din spate) prin intermediul roţilor cu jante Forgeline şi anvelope Michelin Pilot Sport 4S.

Printre alte dotări instalate se numără un Ford Performance Track Handling Pack, o bretea deasupra motorului, mecanisme de frânare Brembo cu şase pistoane pentru puntea din faţă (preluate de pe Shelby GT350R), splittere laterale şi un difuzor posterior de la Sankuer Composite Technologies, o capotă de la Webasto cu secţiuni din policarbonat transparent, sistem de încărcare TurboDX şi un încărcător portabil TurboCord.

Mustang Lithium mai are un set unic de moduri de conducere care aplică o cantitate controlată de cuplu pentru diferite scenarii: Valet, Sport, Track și Beast, toate setările lor fiind disponibile instant odată ce sunt alese prin intermediul unui ecran custom tactil de 10.4 inci, instalat vertical pe consola centrală.

Deocamdată această maşină şi centrala-i electrică experimentală va rămâne un prototip. Nu a fost anunţat un termen sau mai multe detalii despre când ar putea apărea în producţia de serie un astfel de monstru.

Proiectul a fost făcută pe baza unui Ford Mustang EcoBoost din gama anului 2019. Cântăreşte 1.892 de kg, aproximativ cât un Ford Mustang Shelby GT500, iar distribuţia bateriilor (o treime sub capotă lângă motor şi în rest pe puntea din spate) a permis atingerea unui raport de 50/50.

Vezi şi: (video) Impresionant! Vezi cum prototipul unui Ford F-150 electric, de unul singur, tractează peste 453 de tone

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise