Angela Merkel a anunţat subvenţii majorate la cumpărarea maşinilor electrice şi PHEV

Cancelarul german Angela Merkel a convenit de acord cu producătorii autohtoni automobile ca să crească subvențiile pentru achiziționarea de vehicule electrice de la 4.000 la 6.000 de euro. Şi ajutorul bănesc nerambursabil de la stat pentru modelele plug-in hybrid a crescut de la 3.000 la 4.500 de euro, scrie bundeskanzlerin.de.

Decizia a fost luată pe fondul unei contradicții între doctrina de mediu a statului și cererea reală de mașini care se pot încărca de la o priză.

Angela Merkel, la fel ca toți liderii UE, este un susținător ferm al teoriei încălzirii globale și, în mare parte, datorită ei, industria auto germană se mişcă încet, dar constant, către mașinile electrice – cheltuiește miliarde de euro în dezvoltarea lor, construiește noi întreprinderi și fabrici, dezvoltă infrastructura de încărcare, în timp ce în paralel începe să refuze la dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă.

În următorii cinci ani, industria auto germană va fi capabilă să lanseze pe piață sute de mii și chiar milioane de vehicule electrice, dar există o singură ezitare – încă puțini sunt cei care vor să le cumpere! În ciuda propagandei, a declarațiilor isterice ale activistei Greta Thunberg și ale altor apeluri la conștientizarea stării mediului înconjurător, un simplu orăşean preferă totuși o maşină pe motorină pentru care nu se teme că se va “descărca”.

În septembrie 2019, potrivit unui sondaj efectuat de Focus2move, În Germania au fost realizate 243.797 de mașini noi. Din numărul total doar 9.452 au fost electrice şi plug-in hybrid, adică sub 4%, şi lider deocamdată e Tesla Model 3. În septembrie 2018 volumul de mașini electrificate vândute s-a ridicat la 4.626 de unități, ceea ce înseamnă că în prezent asistăm la o dublare a cererii, deşi rămâne insuficient pentru a-i motiva pe toţi jucătorii de pe piaţă să-şi transfere toate procesele de producţie pe astfel de vehicule şi pentru a atinge obiectivele stabilite de Guvernul german – până în 2030 flota naţională de electromobile ar trebui să ajungă la 10 milioane de unităţi.

Între timp, potrivit Centrului de cercetare auto al Universității din Duisburg-Essen, la începutul acestui an în Germania existau 420.000 de vehicule electrice și plug-in hybrid înmatriculate, dintr-un total de 47 de milioane de vehicule din toată ţara.

Încă din primăvara anului 2016, producătorii auto locali au convenit cu Angela Merkel cu privire la prima fază a unui program de subvenții pentru vânzările de maşini electrice. Reducerea a fost de 4.000 de euro pentru mașinile electrice și 3.000 de euro pentru cele PHEV.

Era de așteptat ca acest program să crească flota de mașini cu prize din Germania, până în 2020, la un milion. Acum este evident că acest plan a eșuat și nu există premise obiective pentru ca cererea să crească brusc după începerea producției în masă a vehiculelor electrice de către companiile lider.

În septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, producătorii auto au declarat în mod explicit că, dacă Guvernul nu va crește stimularea vânzărilor pentru “verdeață” și, în același timp, nu ușurează reglementările de mediu pentru companii, industria auto germană se va confrunta cu un colaps cu consecințe sociale și economice grave.

Dar de această dată mașina birocratică germană a funcționat rapid. La începutul acestei săptămâni, Merkel a anunțat o creștere a subvențiilor pentru achiziționarea de vehicule electrice cu 50% (până la 6.000 de euro) pentru modelele care costă până la 40.000 de euro și cu 25% (până la 5.000 de euro) pentru modelele care costă până la 65.000 de euro. Pentru modelele PHEV reducerea este majorată cu 50% (până la 4.500 euro). Creșterea subvențiilor a fost programată să coincidă cu restartul fabricii Volkswagen din Zwickau, unde a început să se producă noul VW ID.3 şi unde Merkel a asistat personal la ceremonie.

În Zwickau, Merkel a spus că Guvernul va aloca 3.5 miliarde de euro pentru a dezvolta o rețea de stații de încărcare care să ajungă la aproape un milion până în 2030. În următorii doi ani un număr de 50.000 de staţii vor fi construite din bugetul de stat, iar alte 15.000 le vor instala producătorii auto.

Subvențiile crescute pentru achiziționarea de mașini cu prize vor fi valabile până în 2025.

Vezi şi: (video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/