/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Judecătorul Sternioală a dat CSM-ul în judecată

missing
07 noiembrie 2019, ora 17:50

Judecătorul Oleg Sternioală s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău și cere magistraților să anuleze hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 4 noiembrie prin care a fost eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința sa. Sternioală consideră că hhotărârea este ilegală, întrucât mandatele membrilor CSM au fost ridicate prin votul dat de Adunarea Generală a Judecătorilor din septembrie. 

Judecătorarea Ecaterina Palanciuc a cerut CSM-ului să prezinte referinței la subiect până la 6 noiembrie ora 9:00. Astăzi, CSM a expediat referința prin poșta electornică, dar și în original, la sediul Curții de Apel Chișinău.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat pe site-ul instituției referința pe care a depus-o în instanță. O puteți vedea mai jos, în pozele anexate.

Amintim că Oleg Sternioală a fost eliberat ieri din arest, după ce magistrații de la Judecătoria Ciocana au respins demersul procurorilor care au cerut plasare acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie, pentru 72 de ore, după ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a eliberat procurorului general interimar Dumitru Robu permisiunea de a-l ancheta pe magistrat într-un dosar penal deschis pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Oamenii legii au făcut percheziții acasă la magistrat și în biroul acestuia de la Curtea Supremă de Justiție.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit Sternioală și familia acestuia care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram