PSRM va susține Reforma Justiției doar cu o singură condiție. Greceanîi: „Este necesar de a respecta recomandările experților internaționali”

Partidul Socialiștilor va susține Reforma Justiției doar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția. Cel puțin asta a declarat lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit președintei Parlamentului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența careva forțe politice.

Totodată, Greceanîi a menționat că alegerile anticipate nu sunt necesare nimănui, oamenii au obosit de alegeri, ei își doresc și așteaptă reforme sociale și economice.

UNIMEDIA aminteșe că ministra Justiției a declarat că va emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit ministrei, un membru al comisiei de evaluare a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților pentru funcția de procuror general.


Pub