(video) Doi tineri, cercetați penal pentru furtul bicicletelor și altor bunuri, în valoare de 43 de mii de lei

Doi tineri sunt cercetați penal în stare de arest, suspectați de sustragerea mai multor bunuri materiale și biciclete, din scările blocurilor de locuit, pe parcursul lunilor august-noiembrie ale anului curent.

Potrivit Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 20 ani și respectiv 21 de ani, originari din raionul Orhei și Telenești. Bănuiții au fost cercetați penal anterior pentru infracțiuni analogice.

În cadrul investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că indivizii au comis cel puțin 13 cazuri de sustrageri din sectorul Buiucani, a bicicletelor și bunurilor materiale, ce erau lăsate de către proprietari în scările blocurilor de locuit.

Acțiunile tinerilor au fost surprinse și de camerele de supraveghere. Astfel prin acțiunile lor, au cauzat proprietarilor un prejudiciu în sumă totală de 43 000 lei.

În urma investigațiilor, tinerii și-au recunoscut vinovăția, spunând că intrau prin acces liber în blocurile de locuit, iar bunurile care erau lăsate fără supraveghere, le sustrăgeau după care le vindeau la prețuri simbolice.

Totodată, forțele de ordine au stabilit că indivizii sunt implicați în cel puțin 40 de cazuri de sustrageri pe teritoriul municipiului Chișinău.

Tinerii sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru infracțiune prevăzută de art. 186 Cod Penal pentru furt, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


Pub