Trei persoane s-au înscris la concursul pentru fucția de director al companiei „Teleradio Moldova”

Trei persoane și-au depus dosarele la concursul pentru ocuparea funcției de director general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova”, anunță MOLDPRES, care îl citează pe președintele Consiliului de Supraveghere al instituției (CS), Nicolae Spătaru.

Foto: 1 NEWS.MD

Nicolae Spătaru a mai declarat pentru MOLDPRES că astăzi se va desfășura ședința CS, în cadrul căreia urmează să fie validate dosarele celor trei candidați și va fi fixată data concursului.

Spătaru a precizat că cei trei candidați sunt Ion Terguță, jurnalist, angajata TRM Cornelia Stefoglu și actuala directoare a companiei, Olga Bordeianu.

Potrivit Regulamentului, la concurs au putut participa doar cetăţenii care au studii superioare universitare, cunosc limba română și o limbă de circulație internațională, au minim 10 ani de activitate în mass-media și minim 5 ani de activitate în audiovizual. Câștigător al concursului va fi considerată persoana care va acumula cel puțin 2/3 de voturile membrilor CS. Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al IP Compania „Teleradio Moldova” este numit în funcție pentru un mandat de șapte ani.


Pub