Compania Bemol respinge acuzațiile precum că ar dori să preia portul Giurgiulești

Compania Bemol neagă acuzațiile lui Alexandru Tănase, precum că ar întreprinde acțiuni ilegale cu scopul de a expropria părțile sociale deținute de o altă companie, Danube Logistics Holding BV, în cadrul operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Foto: mei.gov.md/

Compania Bemol a catalogat acuzațiile făcute de Alexandru Tănase, în calitate de avocat al companiei Danube Logistics Holding BV, drept false și nefondate.

„Domnul Tănase se declară avocatul companiei olandeze Danube Logistics Holding BV, dar de fapt apără interesele Dlui Moser, care, pentru a se eschiva de la răspundere, a părăsit teritoriul Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat remis de Bemol.

„Alexandru Tănase aduce acuzații companiei Bemol că dorește să preia portul Giurgiulești (Danube Logistics SRL). Deși, potrivit legii Republicii Moldova, acest lucru nu este posibil. Nu înțelegem pe ce legi și logică se bazează domnul Tănase în formularea unor astfel de declarații. Clientul său, în mod solidar, datorează companiei Bemol peste 177 de milioane de lei. În vederea executării deciziei înstanței, compania Bemol acționează în cadrul procedurii prevăzute de lege”, precizează reprezentanții companiei Bemol.

Vedeți, mai jos, comunicatul integral.

Reamintim că avocatul companiei olandeze Danube Logistics Holding BV, Alexandru Tănase, a declarat pentru UNIMEDIA că „este vorba despre o schemă de preluare a controlului asupra Portului Internațional Giurgiulești, la baza căreia stă o hotărâre judecătorească ilegală, care a fost adoptată într-un mod total arbitrar și netransparent de către justiția moldovenească și în care se vorbea despre o datorie de 10 milioane de euro, pe care nimeni nu a avut-o vreodată față de grupul Bemol”.


Pub