Vadim Brînzan nu va pleca de la șefia Ministerului Economiei: Le-am închis schemele la Metal Feros, Calea Ferată, Moldtelecom. Nu au bani și se înădușă, am devenit incomod

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, spune că nu va pleca din fruntea ministerului, chiar dacă preșintele țării, Igor Dodon, a declarat, anterior, că este nemulțumit de situația economică a țării, și va cere remanieri în Guvern.

„L-ați văzut pe Filip Kirkorov să cânte prin satele Moldovei? Sau s-a terminat sezonul de căpșune, nu? Ați văzut politicieni să umble cu torbe cu zahăr pe la casele oamenilor? Întrebarea e de ce? S-au terminat banii, le-am închis schemele la Metal Feros, la Calea Ferată, la Moldtelecom, la Moldexpo și la multe multe alte întreprinderi. Nu au bani și se înădușă, se sufocă, de aceea am devenit incomod pentru un număr foarte mare de politicieni”, a declarat Vadim Brînzan, înainte de ședința de azi a Executivului.

„Eu merg până la urmă, business ca înainte nu va mai fi, zero toleranță pentru corupție, transparență totală, profesionalism și nu nepotism, acestea sunt criteriile de care ne conducem și vom merge până la urmă. Nici într-un caz nu am de gând să plec de la conducerea ministerului”, a subliniat ministrul.

Referitor la schemele care ar exista în cadrul instituției, cu privire la permisele pentru transportatori, oferite de Federația Rusă țării noastre, oficialul neagă toate acuzațiile, inclusiv cele făcute de Igor Dodon.

„Nu există așa schemă la Ministerul Economiei și șeful statului, care a fost cândva ministru al Economiei, știe mai bine ca mine că aceste permise sunt transmise pe cale diplomatică direct de la Ministerul de Transporturi al Rusiei la ANTA din RM, iar mai apoi sunt distribuite conform cererilor depuse transportatorilor moldoveni, printr-un program electronic alcătuit cu ajutorul partenerilor americani. Deci, noi nici nu știm cum arată aceste permise și faptul că dl președinte a coborât la acest nivel nu îi face față unui președinte de țară, poate doar unui președinte de colhoz”, a punctat Brînzan.

UNIMEDIA amintește că în cadrul unei întrevederi dintre PSRM și Igor Dodon, „șeful statului și-a expus îngrijorările legate de lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia”. Președintele țării s-a referit în special la „deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor”. Prim-ministra Maia Sandu a declarat, anterior. că nu vor fi remanieri în Executiv. „Guvernul este responsabil pentru tot aproape în această țară”, a subliniat aceasta.


Pub