Filip și Candu, despre anularea concursului privind procurorul general: „Vor să arate ei că sunt mai sfinți decât Papa de la Roma [...] Terminați cu ipocrizia”

Partidul Democrat se arată dezamăgit de anularea concursului privind funcția de procuror general. Liderul PD-ului, Pavel Filip, și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că ceea ce se întâmplă este de ordinea „teatrului absurdului” și că „vor să arate mai sfinți ca Papa de la Roma”.

Foto: UNIMEDIA

„Teatrul absurdului. Am impresia că suntem toți obligați să urmărim un spectacol de prost gust, la care nimeni deja nu mai râde. În timp ce oamenii așteaptă că poate, poate guvernanții vor decide să se apuce de lucru și să se gândească la problemele cetățenilor (că totuși a trecut deja aproape jumătate de an), cei de la putere continuă să se joace de-a concursurile. Ei și ce dacă au promis meritocrație și corectitudine? Dacă din nou la concurs n-a câștigat cine trebuie, atunci e clar: trebuie anulat concursul. Avem un deja vu. Urmează declarații de tip ”e grav ce s-a întâmplat”, ”nici mie nu-mi place ce a ieșit” și ”suntem dezamăgiți”. Și oamenii sunt DEZAMĂGIȚI și deja cam DES AMĂGIȚI”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Andrian Candu le sugerează actualei guvernări să termine cu „ipocrizia și să respecte Constituția”. „Au tot încercat să ungă ochii cetățenilor cu tot felul de concursuri, că vezi dle, vor să arate ei că sunt mai sfinți decât Papa de la Roma, apoi nu le place ce a ieșit și anulează concursurile.

După un concurs eșuat la Curtea Constituțională, anulat de Parlament fără nici o explicație, iată că a venit și rândul celui pentru funcția de Procuror General. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, anulează concursul organizat cu atâta tam-tam, că așa îi spun criteriile sale.

Terminați cu ipocrizia și respectați Constituția – separarea puterilor în stat. Nu vă mai băgați coada ca cel negru, doar că să vă înălbiți și să pară că purtați aură de îngeri, fiindcă nu sunteți.

Începeți odată și odată să munciți pentru oameni! Treziți-vă! Chiar sunteți la cârma corabiei, nu e un vis, iar cetățenii au început deja să vă taxeze, că de când ați venit faceți doar spume să pară că sunteți mari viteji pe timp de „furtună””, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Candu.

UNIMEDIA amintește că ministra Justiției a declarat că va emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. Potrivit ministrei, un membru al comisiei de evaluare a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților pentru funcția de procuror general.

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 6 noiembrie, au fost aprobate modificări la Legea Procuraturii. Astfel, prim-ministrul va fi cel care va înainta o listă scurtă de candidați către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub