Republica Moldova are un nou raportor în Parlamentul European. Funcția va fi îndeplinită de un eurodeputat român

Eurodeputatul român din partea Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), Dragoș Tudorache, a fost numit raportor pentru Republica Moldova în Parlamentului European (PE). Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe facebook de către eurodeputat.

Foto: digi24.ro

„Sunt onorat să fiu numit raportorul Parlamentului European pentru Moldova în această legislatură. Republica Moldova și evoluția socio-economică a fraților noștri de peste Prut a fost o preocupare permanentă pentru mine atât în perioada în care am făcut parte din guvernul Ciolos, cât și din momentul apariției PLUS”, a scris Dragoș Tudorache.

Eurodeputatul român a menționat că prin funcția pe care o va deține în PE, va asigura parcursul european al Republicii Moldova.

„Din poziția mea de raportor și de membru al Parlamentului European mă voi asigura că evoluția relațiilor cu Republica Moldova va însemna un parcurs european dedicat cetățenilor moldoveni”, a conchis Tudorache.

Dragoș Tudorache este un fost judecător român, fost șef al Cancelariei premierului și apoi minsitru de interne în Guvernul Cioloș în perioada 6 septembrie 2016 – 4 ianuarie 2017.

După înființarea Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) pe 15 decembrie 2018, Tudorache s-a înscris în acest partid și a candidat în alegerile intrerne ale acestuia pentru alegeri europarlamentare din 2019.

Dragoș Tudorache / Sursa:Dragoș Tudorache/facebook


Pub